Gemeentebestuur negeert adviesraden

Op 16 september 2014

Tot vier maal toe werd tijdens de jongste gemeenteraad in Lede beslist een bespreking uit te stellen naar een latere datum. In drie gevallen gebeurde dat nadat N-VA protesteerde omwille van het niet consulteren of respecteren van gemeenteraadscommissies.

Een eerste keer gebeurde dat over een banale beslissing om de rooilijn, de theoretische breedte van een straat, niet toe te passen in de Molenhoek in Smetlede. Die beslissing was noodzakelijk omdat de nieuwe eigenaar van het oude schoolgebouwtje er beperkte verbouwingswerken wil doen. N-VA-gemeenteraadslid Marike Godefroit ging om principiële redenen dwars liggen en kreeg daarbij de steun van CD&V. Om gezichtsverlies te vermijden plooide Open Vld. De bouwheer mag dus nog minstens een maand wachten op zijn goedkeuring.

Blauwe zone

Verder was er fikse heibel over het invoeren van de blauwe zone met parkeerschijf in de Broeder De Saedeleerstraat en op Impedorp. "Jullie vragen het akkoord van de gemeenteraad, maar de verkeersborden zijn al geplaatst", opende Godefroit ook hier de aanval. "Voor de eerste straat werd bovendien geen advies gevraagd aan de verkeerscommissie. Voor Impedorp gebeurde dat wel, maar was het advies negatief." De politica verweet ook willekeur bij het toekennen van dergelijke "voordelen op vraag van de klant" en beloofde prompt zelf een gelijkaardige aanvraag in te dienen voor ter hoogte van haar eigen winkel.

Na een korte schorsing beslisten CD&V en Open Vld ook hier geen standpunt in te nemen. "We zullen deze punten later behandelen", besloot burgemeester Uyttendaele (CD&V). Eerder gebeurde dat ook al voor het gratis ter beschikking stellen van grond aan IMEWO om de elektriciteitscabine langs Schoot in Oordegem te verhuizen naar de overzijde van de straat om plaats te maken voor het nieuwe fietspad. Daarop maakte N-VA-raadslid Daniel Van Kerckhove heel wat bezwaren waardoor ook die beslissing uitgesteld werd. (KMJ)

Het Laatste Nieuws/Denderstreek, Pagina 19.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is