N-VA wil optimale communicatie bij wegenwerken

Op 18 november 2011

Op de gemeenteraad van november plaatste N-VA-gemeenteraadslid Jan Lievens de gebrekkige communicatie van het gemeentebestuur bij wegenwerken op de agenda. Hij vraagt aan de gemeente om rechtstreeks te communiceren zodat de betrokkenen voorbereidingen kunnen treffen.

Dat de communicatie van de gemeente Lede met haar burgers inzake wegenwerken nog veel te wensen overlaat, bewijzen de verscheidene meldingen die N-VA ontving sinds de gemeenteraad van oktober. De nieuwsbrief ‘wegenwerken’ en de publicatie ‘Lede Informeert’ van het gemeentebestuur zijn ongetwijfeld goede en nuttige initiatieven maar kunnen enerzijds niet iedereen bereiken en lopen anderzijds sowieso achter de feiten aan.

Jan Lievens: “zelfstandigen, zaakvoerders en andere bewoners uitten hun ongenoegen over gebrekkige informatie of over het feit dat ze plots voor voldongen feiten worden geplaatst. Het is dan ook duidelijk dat structurele maatregelen zich opdringen: als er wegenwerken op stapel staan die hinderlijk kunnen zijn voor inwoners van een bepaalde buurt of straat, dient de gemeente rechtstreeks te communiceren zodat de betrokkenen voorbereidingen kunnen treffen.”

Gemeenteraadslid Jan Lievens vroeg de bevoegde schepen of het gemeentebestuur erkent dat er heel wat ongenoegen en onbegrip heerst bij de betrokken bewoners en welke stappen de gemeente wil zetten om haar inwoners beter te informeren over geplande wegenwerken?

De schepen van Openbare Werken erkende dat er nog onvolkomenheden zijn en stelde een betere afstemming tussen het gemeentebestuur en de nutsmaatschappijen, die de werken uitvoeren, voorop.

Jan Lievens: “In mijn repliek haalde ik enkele voorbeelden aan, zoals de wegenwerken in de Smetledestraat en Schildekensstraat te Smetlede, waar de werken afgerond werden op 11 november maar de signalisatie voor de omleiding gewoonweg bleef staan. De wonderen zijn de wereld nog niet uit want deze ochtend werd de verkeerssignalisatie uiteindelijk toch weggenomen.”

N-VA zal de situatie bij wegenwerken in onze gemeente op de voet blijven volgen en een optimale coördinatie tussen de gemeente en de nutsmaatschappijen bepleiten om zo een goede communicatie met haar bewoners te realiseren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is