Wildgroei van adviesraden stuit op kritiek

Op 24 oktober 2011

"De oprichting van alweer een adviesraad staat niet in verhouding tot het budget dat die raad ter beschikking krijgt. Lede investeert amper 4.400 euro aan ontwikkelingssamenwerking en gaat daarvoor nu een raad installeren. Aan personeelskost voor notulen te nemen van die raad zal het de gemeente wellicht evenveel kosten en het aantal bomen dat zal sneuvelen om de verslagen op te maken, zal nauwelijks terugbetaald worden door wat we geven", stelde VB-gemeenteraadslid en fractieleider Marc Boterberg scherp nadat schepen Elke Meganck (CD&V) de statuten van de nieuwe raad voorstelde.

N-VA deelde die mening en ook vanuit de meerderheid klonk een gelijkaardig geluid bij Norbert De Smet (Open Vld). Die stelde dat de raad 'een nieuw OCMW voor het buitenland is'.

Schepen Meganck argumenteerde dat de raad vaak moeilijke beslissingen moet nemen in domeinen waarin het schepencollege geen specialist is, maar dat kon de oppositie niet overtuigen. Enkel Groen!-raadslid Jo Maebe vond de oprichting wel zinvol. "Ik vind het op zijn minst de moeite waard om te proberen en hoop dat we de criticasters kunnen bewijzen dat ze ongelijk hebben", stelde hij.

(KMJ)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is