Woonbehoeftestudie voldoet niet voor nieuwe wijk

Op 3 oktober 2014, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, Wonen

De provincie adviseert de woonbehoeftestudie voor de nieuwe woonwijk in Lede - 262 woningen! - aan te passen. Het actiecomité Rijsveld stelde eerder al dat die studie allesbehalve correct was.

"Net als de gemeentelijke administratie heeft nu ook de provinciale administratie het dossier negatief geadviseerd waardoor nu enkel de deputatie nog een beslissing moet nemen", zegt gemeenteraadslid Jan Lievens (N-VA). Het Actiecomité vroeg extra overleg met de gemeente. Burgemeester Roland Uyttendaele (CD&V) is bereid op die vraag in te gaan na een overlegmoment met de provincie. Intussen werd wel gevraagd de woonbehoeftestudie aan te passen, de eventuele realisatie in fases te laten verlopen en het gebied door Aquafin aan een watertoets te onderwerpen.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Dirk Rasschaert (Open Vld) reageert verrast. "Indien er zaken aan het dossier gewijzigd worden, moet de gemeente daarvan op de hoogte worden gebracht", klinkt het. Of dat betekent dat het volledige dossier opnieuw naar de gemeenteraad moet, is niet duidelijk. (KMJ)

Het Laatste Nieuws/Denderstreek, Pagina 17.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is