9,7 miljoen euro voor ondersteuning lokaal woonbeleid in provincie Oost-Vlaanderen

Op 19 december 2019, over deze onderwerpen: Samenwerkingsverbanden, Wonen
Ondersteuning lokaal woonbeleid

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen, maakt 9.705.472,78 euro vrij om het lokaal woonbeleid in de Oost-Vlaamse gemeenten te ondersteunen en hen te stimuleren om samen te werken. “Ik ben heel tevreden dat 45 gemeenten in de provincie Oost-Vlaanderen de krachten bundelen in 14 verschillende intergemeentelijke samenwerkingsprojecten voor wonen. Met deze subsidie geven we deze gemeenten een extra financieel duwtje in de rug om het lokaal woonbeleid vorm te geven.”
 
Begin dit jaar lanceerde de Vlaamse regering een oproep naar de lokale besturen om hun handen in elkaar te slaan om het lokaal woonbeleid mee vorm te geven. Deze oproep kende een enorm succes. 255 van de 300 Vlaamse gemeenten (= 85%) stappen in 70 verschillende intergemeentelijke samenwerkingsprojecten.

Provincie Oost-Vlaanderen

Ook in de provincie Oost-Vlaanderen bundelen heel wat gemeenten hun krachten. “In Oost-Vlaanderen stappen 45 gemeenten in 14 verschillende intergemeentelijke samenwerkingsprojecten. Daarmee is de provincie Oost-Vlaanderen meteen ook de sterkste stijger in het Vlaams gewest. Het aantal deelnemende gemeenten stijgt met factor 3,5 en het aantal projecten met factor 3.  De Vlaamse Regering wil deze projecten ondersteunen en maakt hiervoor 9.705.412,78 euro vrij”, zegt minister Diependaele.
 
De uitdagingen voor de lokale besturen zijn niet min. “Het is de bedoeling dat de gemeenten de drie Vlaamse beleidsprioriteiten omzetten in hun lokaal woonbeleid. We willen ten eerste een divers en betaalbaar woonaanbod, verder moet er ook werk gemaakt worden van de kwaliteit van het woningpatrimonium, en ten slotte willen we ook dat de gemeenten hun inwoners informeren, adviseren en begeleiden”, besluit minister Diependaele.
 
Afbeelding: overzichtskaart intergemeentelijke samenwerking provincie Oost-Vlaanderen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is