Geen Beste Tarief voor CD&V-Schepenen

Op 6 december 2013

N-VA gemeenteraadslid An Van Wesemael vindt het in budgettair krappe tijden ongehoord dat de CD&V-Schepenen, met uitzondering van de eerste schepen, hun dure telefoonfacturen afwentelen op de gemeente, zónder enige vorm van controle.  En dit terwijl ze in Lede Informeert met de slogan “Telefoon, gsm, internet en televisie: durf vergelijken!” inwoners aansporen om via www.bestetarief.be een goedkoper beltarief te zoeken.

An Van Wesemael: “De burgemeester en schepenen hebben het recht om de telefoonkosten die ze maken voor de uitoefening van hun functie te recupereren. Dit recht opeisen op een moment dat de gemeente in financieel moeilijk vaarwater komt, is echter onkies. Wat helemaal niet door de beugel kan, is dat verschillende van hen zich maandelijks 50 euro laten uitbetalen zonder enige vorm van controle! Ons voorstel om een goedkoper alternatief te voorzien, zoals een  abonnement op kosten van de gemeente met terugbetaling van hun persoonlijke gesprekken, werd afgewimpeld op de gemeenteraad.

“Anderzijds zijn ze wel consequent: besparen staat duidelijk niet in hun woordenboek. Na de aangekondigde belastingverhoging, de verhoging van de retributie- en belastingtarieven, zadelen ze de inwoners zonder blikken of blozen ook nog eens op met bijkomende telefoonkosten. Ze vragen niet alleen dat de inwoners als melkkoe de financiële put vullen, ze zijn ook niet beschroomd om ondertussen deze put zelfs wat groter te maken”, aldus Van Wesemael.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is