Gemeenteraad verwerpt motie voor lagere belasting

Op 22 november 2014

Na de perikelen over de budgetherziening en de meerjarenplanning gaf schepen van Financiën Dirk Rasschaert (Open VLD) nadere toelichting over het betwiste cijfermateriaal. Niet tot voldoening van oppositielid Marc Boterberg (Vlaams Belang) die het voorliggende document 'onrealistisch, achterhaald en gemanipuleerd' noemde. 'Maar ik wil mild zijn en daarom stel ik voor dat deze budgetherziening in de vuilnisbak wordt gegooid en dat jullie een serieus document voorleggen.' Schepen Rasschaert stelde dat een aantal posten nog niet in te schatten waren, al moest hij op sommige punten de kritiek beamen.

 

N-VA van haar kant legde een motie neer om de vrijgekomen budgettaire middelen te gebruiken voor het verlagen van de opcentiemen op de onroerende voorheffing en van de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting. Meerderheid tegen oppositie werd de motie verworpen.

 

'Raar dat ook Open VLD tegen de belastingvermindering stemt', wees de oppositie laconiek naar de persmededeling vorige maand van Open VLD-er Freddy Beirens.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is