Jong N-VA wil de Hangman in Lede

Op 1 augustus 2013

Op de volgende jeugdraad zal Jong N-VA Groot-Lede voorstellen om de Hangman in Lede te introduceren. Dit initiatief wil jongeren opnieuw een plek geven in de openbare ruimte en hen de kans geven om gewoon jong te zijn. Uiteraard staat daar respect voor de omgeving tegenover, zonder vandalisme of overlast.

Stijn Droessaert, voorzitter Jong N-VA Groot-Lede: “Vroeger konden jongeren gewoon rondhangen op straat, zonder dat daar een probleem van gemaakt werd, nu worden ze vaak gezien als een bedreiging. Na de recente heisa over het uitdelen van GAS-boetes aan minderjarigen vinden we het tijd voor een ander geluid. Daarom willen in de jeugdraad met de jeugdbewegingen en verenigingen bekijken hoe we jongeren opnieuw positief in beeld kunnen brengen. De Hangman is een ideaal initiatief omdat dit wijst op het recht van jongeren om rond te hangen op pleintjes en in parken, maar ook op hun plicht om respect te hebben voor de openbare ruimte. ”

De hangman is een initiatief van verschillende verenigingen uit het jeugdveld. Via www.dehangman.be bieden ze kant-en-klare initiatieven die eenvoudig in te voeren zijn in een gemeente.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is