Lede maakte een inhaalbeweging

Op 19 oktober 2011

Burgemeester Geert Grepdon (Open VLD) en partijgenoot schepen Dirk Rasschaert halen met fierheid een uitgebreide lijst boven met realisaties van de voorbije vijf jaar. In Lede alleen al tellen we 18 zichtbare investeringen waarvan de nieuwe sporthal de meest in het oog springende is, samen met het dubbelrichtingfietspad en de pendelparking in de Spoorwegstraat en twee vernieuwde kruispunten in de Grotekapellenweg. Het domein Mesen krijgt stilaan vorm, de bouw van het nieuwe rusthuis is gestart en in 2012 wordt de nieuwe Volkskring gebouwd en worden fietspaden aangelegd in de Reymeersstraat. De deelgemeenten kregen ook hun deel van de koek. Papegem kreeg een veilig pad naar de bushalte op de N9, in Impe werden Langehaag, Hofsmeer en een deel van de Essestraat beter uitgerust en tegen de gemeenteverkiezingen van volgend jaar zal het dorp gerenoveerd zijn. Wanzele kreeg een nieuwe kinderopvang en een speelplein en binnenkort wordt de Bredestraat grondig opgeknapt. De Smetledenaren mochten een nieuw dorpsplein inhuldigen en de andere centrumstraten worden verder afgewerkt. De Oordegemnaars konden zich verheugen in een nieuwe Stichelendries en een uitbreiding van de kinderopvang op het dorp.

Op politiek vlak bleef het vrij rustig tot Open VLD-schepen Steven Henderickx onlangs overstapte naar coalitiepartner CD&V. 'Maar dat brengt geen verzuring in het schepencollege', verzekert de burgemeester. De N-VA dook onverwacht op in de gemeenteraad doordat gewezen Open VLD-raadslid Norbert De Jonge en ex-Vlaams Belanger Jan Lievens overstapten naar die partij.

SP.A, de luidruchtigste oppositiepartij, stelt bij monde van raadslid Edwin Brantegem vast 'dat na zoveel jaren immobilisme er toch eindelijk geïnvesteerd wordt in Lede. Maar door onenigheid in het college blijven dossiers als het dorpsplein en nieuwe serviceflats liggen.' (hls)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is