N-VA Lede vraagt uitstel gemeenteraad

Op 15 maart 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, N-VA Lede

N-VA Lede vraagt aan burgemeester Roland Uyttendaele en voorzitter van de gemeenteraad Jo Maebe om de gemeenteraad en de voorbereidende gemeenteraadscommissies van maart uit te stellen gezien de ernst van de coronacrisis.

Op een moment dat onze inwoners de richtlijnen van de federale en Vlaamse overheid dienen op te volgen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, is het aangewezen dat de gemeentelijke overheid het voorbeeld geeft. Daarom vraagt N-VA Lede om de gemeenteraad en alle voorbereidende raadscommissies die gepland zijn tot en met 3 april uit te stellen.

Er staan geen hoogdringende punten op de agenda van de gemeenteraadszitting van donderdag 19 maart. Bovendien kregen de leden van de verkeerscommissie een bericht waarin de vergadering van 18 maart wordt afgelast vanwege “interne richtlijnen met betrekking tot het coronavirus.” Wat geldt voor de vergadering van de verkeerscommissie geldt ook voor de commissie Ruimtelijk Ordening van 16 maart, de commissie Samenwerkingsverbanden van 17 maart, de commissie Patrimonium van 23 maart én de gemeenteraad. In de huidige omstandigheden wordt ook best de vergadering van de politieraad van 18 maart in overleg met de collega’s van Erpe-Mere uitgesteld.

Nu komt het erop aan om geen onnodige risico’s te nemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is