N-VA met jong en ervaren talent naar verkiezingen

Op 3 mei 2012

Kim Van Cauteren zal de lijst aanvoeren. De 24-jarige Leedse dame is nationaal voorzitter van de jongerenafdeling van de N-VA en parlementair medewerker van Matthias Diependaele. Met haar Leedse ploeg hoopt ze de huidige bestuursmeerderheid van CD&V en Open VLD te doorbreken en de komende jaren de gemeente mee te besturen. 'De huidige meerderheid is al jaren aan de macht en het is nu hoog tijd voor verandering', zegt ze.

De tweede plaats op de lijst wordt ingenomen door een nieuwkomer met late politieke roeping: Oordegemnaar Daniël Van Kerckhove (62). Hij is de huidige voorzitter van de Oordegemse Davidsfondsafdeling. 'Als verenigings- en parochiaal medewerker ben ik ervan overtuigd dat laagdrempelig cultuurbeleid de sociale samenhang versterkt. Die zorg voor sociale cohesie vind ik terug bij de N-VA', zegt de kandidaat.

Op drie staat huidig gemeenteraadslid Jan Lievens (37). Hij was 11 jaar actief in het Vlaams Belang maar nam in september 2010 ontslag uit zijn partij uit onvrede met nationale standpunten. Hij zetelt sindsdien als onafhankelijke in de Leedse gemeenteraad.

Lijstduwer wordt Norbert De Jonge. De 61-jarige mandataris zetelt al 22 jaar in de Leedse raad voor diverse politieke partijen en sinds 2010 als onafhankelijke nadat hij ontslag nam uit de Open VLD.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is