N-VA pleit voor een samenwerking op vlak van IT tussen gemeente en OCMW

Op 25 september 2013

De informaticasystemen van de gemeente en het OCMW zijn erg verouderd. N-VA gemeenteraadslid An Van Wesemael en OCMW-raadslid Hugo Van Cauteren, die de interne studie hierover bestudeerden, stelden hierover vragen in de gemeente- en OCMW-raad. In tegenstelling tot de voornaamste argumenten en conclusies van de studie, besliste het College van Burgemeester en Schepenen aanvankelijk om de beide systemen naast elkaar te laten bestaan.

An Van Wesemael: “Uit een interne studie bleek dat de samenwerking tussen de gemeente en het OCMW vele voordelen zou hebben. In tijden dat meer en meer documenten digitaal verstuurd en verwerkt worden, is er nood aan een hedendaags informaticasysteem. Ondanks de hoge aankoopprijs resulteert dit op lange termijn in een performantere dienstverlening en een tijdsbesparing voor het personeel. N-VA is dus absoluut voorstander om deze investering aan te gaan. Daarnaast vindt N-VA het belangrijk dat er ingezet wordt op de sterktes van de IT verantwoordelijke zodat hij op de meest efficiënte manier ingezet wordt voor zowel de gemeente als het OCMW.”

Ondanks de beslissing van 9 juli van het College van Burgemeester en Schepenen, om niet samen te werken, bleek uit de vragen op de gemeenteraad van 19 september en de OCMW-raad van 25 september dat deze beslissing naar aanleiding van onze schriftelijke vraag toch werd ingetrokken. Er wordt momenteel een lange termijn visie uitgewerkt om een zicht te krijgen op enerzijds de kostprijs van samenwerking en anderzijds de kostprijs indien beide systemen naast elkaar blijven bestaan.

“We zijn blij dat deze beslissing alsnog herbekeken zal worden op basis van objectieve gegevens zoals de investerings- en operationele kosten en het naast elkaar plaatsen van de verschillende opties want de interne studie was vooral een stand van zaken van de huidige situatie. De beslissing om al dan niet samen te werken moet uiteraard door het Schepencollege genomen worden. We hopen dan ook dat ze de opties op een serieuze manier bekijken in plaats van bepaalde opties op voorhand van tafel te vegen. ” aldus Hugo Van Cauteren

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is