N-VA vreest alweer uitstel van heraanleg Markt

Op 4 mei 2016, over deze onderwerpen: Heraanleg Markt

Tijdens de jongste gemeenteraad legde fractieleider Jan Lievens een aantal administratieve onvolkomenheden uit het aanbestedingsdossier voor de Markt op tafel. Volgens schepen Robert De Mulder (CD&V) volkomen onterecht. “Het studiebureau heeft die inmiddels punt voor punt weerlegd.”

Fractieleider Jan Lievens was nochtans overtuigd. “Een analyse van onze specialist toonde aan dat de gemeente zich op juridisch glad ijs bevindt”, klonk het. “Zonder in te gaan op de technische kant kunnen we vaststellen dat het bestek op een aantal punten aanvechtbaar is. Dit kan leiden tot belangrijke schadevergoedingen waarvan de belastingbetaler de dupe wordt.” N-VA vroeg derhalve om het dossier te verdagen tot alles administratief in orde was.

Maar daar had schepen van Openbare Werken De Mulder geen oren naar. “Er zit al genoeg vertraging op dit dossier”, argumenteerde hij. Inmiddels werd toch een en ander nagekeken door het studiebureau Infraplan dat de heraanleg van de Markt uittekende. “Uit hun analyse blijkt dat het dossier volkomen conform is met de wet op de overheidsaanbestedingen”, bevestigt de schepen. “Zowel op het vlak van boeteclausules, aanbestedende overheid, afwijkingen, borgstellingen als veiligheidscoördinatie volgt de aanbesteding het standaardbestek voor de wegenbouw. Het werd nagekeken door alle deelnemende instanties.”

Het dossier sleept inmiddels al zo'n tien jaar aan. “We moeten eindelijk vooruit durven gaan”, besloot de schepen. (rdl)

RUDI DE KOKER ■

Het Nieuwsblad*, Pagina 2.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is