N-VA vreest nieuw uitstel heraanleg marktplein

Op 23 april 2016, over deze onderwerpen: Heraanleg Markt

Administratieve onvolkomenheden zouden wel eens voor nieuw oponthoud kunnen zorgen bij de reeds lang geplande heraanleg van het marktplein in Lede. Dat zegt N-VA. Schepen van Openbare Werken Robert De Mulder(CD&V) betwist dat. "Nu nog bijsturen zou voor extra vertraging zorgen", reageert die.

Oppositie en meerderheid pleiten duidelijk voor het maximaal vermijden van extra vertragingen, maar het water tussen N-VA en schepen van Openbare Werken Robert De Mulder blijkt toch te diep.

Procedureslag

"Onze specialist haalde een massa fouten en tekorten uit de aanbesteding waardoor de kans bestaat dat kandidaat-aannemers er een procedureslag van maken. Het zou zonde zijn nog meer geld en tijd te verliezen", aldus gemeenteraadslid Jan Lievens. Schepen van Openbare Werken Robert De Mulder (CD&V) is niet overtuigd. Hij verwijt N-VA een nieuw vertragingsmanoeuvre uit te voeren. "We moeten eindelijk eens vooruit durven gaan", stelt hij. Helemaal zeker blijkt De Mulder echter niet. "In elk geval laten we alles nogmaals nakijken en indien echt nodig laten we het dossier dan wel terug naar de gemeenteraad komen", stelt hij.

Standbeeld

Ook over de discussie rond de vervanging van het standbeeld der gesneuvelden is hij kort. "De cultuurraad is destijds unaniem akkoord gegaan een wedstrijd uit te schrijven voor een nieuw monument met vermelding van de slachtoffers. We blijven dus wel degelijk de gesneuvelden eren en ik begrijp niet waarom sommigen hierover plots een bocht van 180 graden willen maken." (KMJ)

Het Laatste Nieuws/Denderstreek, Pagina 43.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is