Saartje Heymans tweede kandidaat op provincieraadslijst

Op 18 augustus 2024, over deze onderwerpen: N-VA Lede, Verkiezingen 2024
Saartje Heymans tweede kandidaat op provincieraadslijst

Lede maakt met de N-VA kans op een provincieraadslid

De N-VA drukte de voorbije legislatuur haar stempel op het provinciebestuur in Oost-Vlaanderen. Met de provincieraadsverkiezingen in het vooruitzicht rekenen we op een sterk mandaat om verder te kunnen gaan op de ingeslagen koers. Saartje Heymans uit Lede staat op de tweede plaats op de provincieraadslijst en wil op die manier meebouwen aan een sober maar efficiënt beleid.

Op zondag 13 oktober kiezen we in Vlaanderen niet alleen de nieuwe gemeenteraden maar ook de nieuwe provinciebesturen. Hoewel de bevoegdheden van de provincies de voorbije jaren werden ingeperkt blijft het bestuursniveau op heel wat gebieden van tel: omgevingsbeleid, recreatiedomeinen, fietsinfrastructuur, waterbeleid, erfgoed, provinciaal onderwijs, …

N-VA gaat voor stevig mandaat om werk verder te zetten

De N-VA maakt in onze provincie sinds 2018 deel uit van de bestuursmeerderheid en dat liet zich onder meer voelen in de nieuwe aanpak binnen het provinciaal beleid.

David Coppens, lijsttrekker voor de N-VA: “Een sober maar correct en degelijk bestuur garanderen voor de Oost-Vlamingen, dat moet de opdracht zijn voor de N-VA in het provinciebestuur. En dat is wat we de voorbije jaren ook gedaan hebben. Met de N-VA in het provinciebestuur werden de voorbije jaren de provinciebelastingen verlaagd terwijl ook de schulden steevast verder werden afgebouwd, tot zelfs de laagste schuldgraad van alle Vlaamse provincies.”

De financiële soberheid stond de voorbije jaren een aantal fikse investeringen nochtans niet in de weg. Er werden extra financiële middelen uitgetrokken voor materies die direct voelbaar zijn voor de Oost-Vlamingen. Denk maar aan de vele kilometers fietssnelwegen, goed voor ruim 103 miljoen euro, bijna drie keer meer dan vorige legislatuur. Maar ook voor de provinciale erfgoedsites gebeurden heel wat inspanningen, met positief gevolg. Denk maar aan de prominente rol die de Archeosite van Velzeke toebedeeld kreeg in een populair tv-programma als ‘Het Verhaal van Vlaanderen’.

De provinciale recreatiedomeinen zijn misschien nog het meest bekende uithangbord van het provinciebestuur. “De N-VA vindt het belangrijk dat de provincie investeert in recreatiedomeinen, zoals De Gavers in Geraardsbergen dat vorig jaar zijn 30ste verjaardag vierde. Zo kunnen gezinnen op een laagdrempelige manier dichtbij huis ontspannen in een mooie, groene en veilige omgeving,” zegt Saartje Heymans.

De voorbije jaren werd daarom meer dan 50 miljoen euro geïnvesteerd in de provinciale domeinen. Zo werd in De Gavers de speeltuin vernieuwd, met speelzones per leeftijdscategorie en nieuwe speeltoestellen maar ook aandacht voor bijkomend groen en natuurlijke afkoeling. De bezoekers waarderen dat. Maar waar veel mensen samenkomen, ontstaan ook al eens conflicten. Daarom heeft de N-VA ervoor gezorgd dat er een nieuw reglement werd ingevoerd met identiteitscontrole, bewaking en sanctionering voor wie zich niet aan de regels houdt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is