Standpunt N-VA-fractie bestek heraanleg Markt

Op 13 juni 2016, over deze onderwerpen: Heraanleg Markt

Op de gemeenteraad van april heeft de N-VA-fractie zijn bezorgdheid geuit over het bestek voor de heraanleg van de Markt waarmee het gemeentebestuur zich op juridisch glad ijs begeeft.

In een reactie in de pers beweert schepen van Openbare Werken Robert De Mulder (CD&V) dat het studiebureau dat het bestek opmaakte al onze opmerkingen heeft weerlegd.

Onze fractie heeft kennis genomen van de nota van het studiebureau en stelt formeel: "De argumentatie die door het studiebureau wordt gehanteerd werd al door meerdere rechtbanken doorprikt. Het unilateraal opleggen van voorwaarden die strijdig zijn met de belangen van de inschrijvers, met de toegang tot de markt, met het gelijkheidsprincipe of de transparantie, is een nietig beding, met een weerslag op het volledige bestek. We vrezen dus dat er een aantal rechtsgronden te vinden zijn voor contestatie door verliezende partijen. Het gaat om onvolkomenheden die gemakkelijk kunnen vermeden worden door lichte aanpassingen. Het zou een aanbestedende overheid sieren om te leren uit fouten, zodat die fouten in de toekomst vermeden worden. We blijven dan ook bij ons standpunt dat de gemeente zich met dit bestek op juridisch glad ijs begeeft."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is