Vlaamse steun voor Sport Vlaanderen Oordegem en Scouts Lede

Op 20 september 2020, over deze onderwerpen: OCMW & Sociale Zaken, Toerisme
Vlaamse steun voor Sport Vlaanderen Oordegem en Scouts Lede

Sport Vlaanderen Oordegem en Scouts Lede krijgen respectievelijk 26.256 euro en 752 euro toegekend. Daarmee ondersteunt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) het sociaal toerisme in Lede.

“De voorbije maanden waren door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector. En dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie een vakantie of uitstap maar moeilijk zelf kan financieren of speciale zorg nodig heeft. Het is voor die mensen dat ik via Toerisme Vlaanderen de nodige middelen heb vrijgemaakt”, zegt Zuhal Demir. “Iedereen verdient vakantie en daar zal corona niks aan veranderen.”

Iedereen verdient vakantie

Via Toerisme Vlaanderen heeft minister Demir al 12,5 miljoen euro aan steunmaatregelen toegekend aan het sociaal toerisme. Het geld dient voor sociale kortingen voor mensen in armoede, voor vakantie-organisaties die samenwerken in het netwerk ‘Iedereen verdient Vakantie’ en om de zorg- en jeugdverblijven in Vlaanderen te ondersteunen.

“Zij verdienen al onze steun want ondanks deze zeer moeilijke periode maken ze het alsnog mogelijk dat kwetsbare groepen net als iedereen kunnen genieten van een deugddoende vakantie of daguitstap”, aldus fractievoorzitter An Van Wesemael van N-VA Lede. In het najaar volgt nog een tweede uitbetalingsronde.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is